СДС се завърна във властта символично
СДС се завърна във властта символично / netinfo

Подписаните от управляващата коалиция споразумения би трябвало да й осигурят мнозинство от 34 гласа в Общинския съвет, но на практика разполага с по-малко. Това призна лидерът на ГЕРБ и председател на ОбС Йордан Кюмюрджиев след парафирането днес на споразумение със СДС за обща работа, прозрачно и открито управление на Пловдив.

С присъединяването на двамата съветници от Десен алианс към широката коалиция сините се завърнаха символично в управлението на града, който ръководеха 17 години. Неестествено е СДС да бъде в опозиция на собствените си идеи, защото новото мнозинство в голяма степен ще изпълнява заложеното в Плана за развитие на Пловдив до 2013 година, подчерта общинският лидер Николай Караиванов. Според него подписването на документа е закъсняло единствено заради процедурите в синята партия, но това забавяне е доказало, че от СДС не са се пазарили за постове.

Начало на добро партньорство с естествен съюзник, който стои най-близо до идеите на ГЕРБ нарече подписването на споразумението ген. Йордан Кюмюрджиев. Той посочи, че по-широката подкрепа за управляващата коалиция ще улесни работата на Общинския съвет и ще осигури повече коректори при залитания на властта в грешна посока. Добре дошли отново на новите-стари партньори, каза заместник-председателят на ВМРО Бойко Ватев, който припомни, че воеводите и сините управляваха заедно в предишния мандат.