Регионалният директор на НАП: Яне Янев дестабилизира приходната администрация
Регионалният директор на НАП: Яне Янев дестабилизира приходната администрация / Дарик Пловдив
Повече от 2 месеца Яне Янев черни името ми, скрит зад депутатския си имунитет, заяви пред Дарик регионалният директор на НАП – Пловдив Георги Търновалийски по повод изявлението на народния представител, че той е в челото на списъка от шефове в агенцията, които трябва – цитирам – да бъдат уволнени и арестувани.

Недопустимо е Янев да хвърля обвинения без факти, ако имаше такива, щеше да ги предостави на прокуратурата и другите компетентни органи, добави Търновалийски. Той окачестви обвиненията на депутата като удар срещу държавността, тъй като те дестабилизирали работата на администрацията, която оситурява голяма част от приходите в хазната.

Търновалийски припомни, че преди време Янев неоснователно го е обвинил в крещящ конфликт на интереси, тъй като съпругата му Паулина Търновалийска работи в „Международен панаир Пловдив”, а самият той преди време бил счетоводител на основния акционер в панаира Георги Гергов. Никога не съм работил във фирма на г-н Гергов, а панаира, в който съпругата ми е работила и преди години, е регистриран в дирекция „Големи данъкоплатци” в София, а не в НАП- Пловдив, каза още регионалният данъчен директор. Той отрече да вижда връзка между поредната атака на Яне Янев и днешното предложение, направено по време на акционерното събрание на панаира от представителя на Министерството на икономиката и енергетиката, Паулина Търновалийска да бъде извадена от борда и заменена от Ива Герасимова от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия. Търновалийска остана в борда, след като пълномощникът на смесеното дружество между Гергов и община Пловдив „Пълдин туринвест” АД възрази, че влизането на представител на агенцията в съвета на директорите ще създаде пречки панаира да участва в търгове за обществени поръчки, по които тя е възложител.