Разследват Цар Киро за заплахи срещу журналист
Разследват Цар Киро за заплахи срещу журналист / netinfo

Пловдивската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу бизнесмена Кирил Рашков, известен като Цар Киро от село Катуница за опита му да принуди журналистка от вестник “24 ЧАСА” да не напише информация и отправянето на заплахи свързани с живота й.

Прокуратурата се самосезира по публикации в пресата на 5 юни. Предварителната проверка е установила, че има данни за престъпление и за това е образувано досъдебно производство по член 143 от Наказателния кодекс. В едномесечен срок разследването трябва да приключи. Законът предвижда до 6 години затвор за извършеното от Рашков.

“Радвам се, че прокуратурата се самосезира след като бе публикувано интервюто с Кирил Рашков в което той ми отправяше недвусмислени заплахи. Доколкото разбрах отправянето на заплахи от Рашков в разговорите му с журналисти било  обичайна практика. Надявам се че с действията си полицията и Прокуратурата ще въздействат на Рашков да промени начина си на общуване с медиите” каза в пред Дарик радио журналистът от “24 часа” Десислава Хаджиева.