Различни хора. Една Европа! откриха в Карлово
Различни хора. Една Европа! откриха в Карлово / снимка: dariknews.bg

Изложбата "Различни хора. Една Европа!" бе открита в Карлово по повод Международния ден на толерантността от зам.-кмета на община Георги Каръмчев. Инициативата е на Сдружението с нестопанска цел "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" с председател Цветина Захарлиева. Основната цел на проекта е да насърчи междукултурното разбирателство и толерантност.

България бе представена с традиционния обичай Бъдни вечер и характерните за вечерта ястия. Представител на ромската общност в Карлово разказа историята на ромите,  характерните за тях гозби и сладкиши. Гости от Гърция, Латвия и Швеция представиха своите страни чрез богато подредени щандове и мултимедийна презентация, на която посетителите видяха още бита, културата и живота в тях. Посетителите се насладиха още и на българския фолклор чрез изпълненията Никол Шишманова от Карлово и Елена Тодорова от с. Розино.

Кампанията "Различни хора. Една Европа!" се подкрепя от Европейската комисия, институт "Отворено общество" - Будапеща и Фондация С.Е.Г.А. - София.