/ Thinkstock/Getty Images
Разкриват подробности за ареста на 24-годишния кмет на Войнягово
97860
Разкриват подробности за ареста на 24-годишния кмет на Войнягово
  • Разкриват подробности за ареста на 24-годишния кмет на Войнягово
Очаква се днес от държавното обвинение да разкрият подробности за ареста на 24-годишния кмет на карловското село Войнягово. 

Задържаният е най-младият кмет в община Карлово. Казва се Тодор Танковски и е на 24 години. Той е първи мандат управник на Войнягово, родом е от селото и живее там. Белезниците щракнаха на ръцете му вчера следобед на паркинг в Карлово, където е изкаран от автомобила му.

„Държал е минимална сума пари. Нищо повече не мога да кажа", заяви за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той не пожела да коментира повече ситуацията, подчертавайки, че случаят се наблюдава от Районната прокуратура в Карлово.

„Арестуван е между 15 и 16 часа. Най-вероятно става въпрос за искан подкуп от негова страна", обясни пред Дарик кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Той допълни, че кметовете на населените места са избрани мажоритарно и трябва да носят отговорност за постъпките си.

"При нас не е идвал нито писмен, нито устен сигнал за такива негови намерения или действия. Кметът на кметство е като кмета на община, избран мажоритарно и трябва отговаря за своите действия пред закона и пред хората, които са го избрали. Той не е служител на общината, назначен от кмет", коментира още Кабаиванов.

Преди време 24-годишният кмет беше проверяван за злоупотреба с плочки, предназназначени за ремонт на село Войнягово. 

Чуйте още подробности в звуковия файл