Проверяват пловдивските ревизори дали са „покривали данъците на Кирил Рашков
Проверяват пловдивските ревизори дали са „покривали данъците на Кирил Рашков / dariknews.bg/ архив

Вътрешна проверка в Националната агенция по приходите (НАП) - Пловдив е назначил шефът на ведомството Красимир Стефанов, заявиха за Дарик от пресцентъра на данъчните. Очаква се тя да продължи около две седмици. Проверката цели да покаже, дали през миналата година пловдивските данъчни са си свършили съвестно работата относно имуществото на цар Киро. В понеделник Стефанов обяви, че ще има наказания за компетентни лица, ако се докаже, че местни ревизори са „покривали" ромския бос и фамилията му.

Продължава да тече проверката срещу длъжностни лица, служители на НАП-Пловдив, потвърди за Дарик говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров. По думите му столичните ревизори ще си свършат работата след около 20-тина дни. Едва тогава ще стане ясно дали ще има уволнения или не. Бъчваров отказа да даде информация колко са проверяваните пловдивски служители и в кои дирекции се извършват инспекциите.

Междувременно 18 данъчни проверки започнаха срещу семейството на Кирил Рашков. Шест от тях са на семейни фирми, останалите 12 - на физически лица - деца, внуци и други роднини.