Пропаднал в канавка камион препречи Околовръстното
Пропаднал в канавка камион препречи Околовръстното / © Sofia Photo Agency, архив

Лек автомобил „Фолксвагенсе е самозапалил по време на движение малко преди 8 часа тази сутрин. Инцидентът е станал на Околовръстното шосе между разклоните за селата Войводиново и Рогош. При опит да заобиколи шофьора, който слязъл да гаси горящата кола, камион на „Чистота” пропаднал в канавка и частично препречил пътното платно.

Движението в района на произшествието временно е затруднено, съобщават от полицията. До приключване на действията по изтегляне на камиона моторните превозни средства се пропускат само в едната лента за движение.

От полицията призовават водачите да бъдат търпеливи и да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители за избягване на необосновани пътни инциденти по маршрута.

Кола е горяла вчера и в Сопот, допълват от полицията. Сигналът за горящ лек автомобил “Москвич” е подаден около 22.30 часа на тел. 112. Огънят е увредил купето на автомобила и нанесъл щети на стойност около 500 лева. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Карлово.