/ БГНЕС
Проходите в Смолянско са заснежени, но проходими при зимни условия, като няма въведени никакви ограничения, заради новият снеговалеж през последното денонощие, съобщават от Областно пътно управление в Смолян.

Въведоха денонощно наблюдение на язовирите в Смолянско, заради очакваните валежи

Общо 54 машини са били ангажирани през последните часове в обработването на пътните настилки в областта, като навсякъде в малките часове на денонощието температурите са били минусови, като живакът е паднал до 5 градуса под нулата.

„Пътните настилки са обработени, там където е било необходимо и опесъчени. Няма затворени пътни участъка, както и ограничения заради новият сняг“, коментираха от дежурната част на ОПУ-Смолян.На 12 март, около 21:00 часа е получен сигнал за закъсал ТИР по пътя Лъки-Рожен, който по принцип е затворен за товарни автомобили с маса над 12 тона, но шофьорът на моторното превозно средство не се е съобразил с ограничението.

Кога ще се завърне пролетта? (ВИДЕО)

Близо два часа са били необходими, за да бъде изтеглен товарният автомобил в посока на Лъки, тъй като не било възможно да бъде издърпан към Рожен. Сигнали за други проблеми през денонощието в Пътното управление в Смолян, не са получавани.

Новата снежна покривка е незначителна, като в най-високите части на региона тя е достигнала около 3 см.