Отпразнуваха Банго Василий в Столипиново
Отпразнуваха Банго Василий в Столипиново / netinfo
Столипиново
92668
Столипиново
  • Столипиново

"Какво събитие искам да видя през 2019-та година?“ и „Кой проблем в квартала искам първо да разреша?“ - актуалните въпроси са към жителите на Столипиново, а очакваните отговори са свързани с надеждите им за по-добро качество на живот. Ще се превърне ли Столипиново в СТОЛИВУД или как Пловдив - Европейска столица на културата, ще промени живота в квартала? 

Кошчета за смет на всеки ъгъл, по-малко улични кучета и повече чистота. За младите роми на Столипиново това са най-спешните за решаване проблеми квартал „Столипиново“, чието население - между 40 000 и 50 000 души е колкото на един среден български град. Дискусията за визията на най-големия ромски квартал на Балканите се проведе под формата на уъркшоп с участието на 18 младежи от квартала по теми, свързани с очакванията към инициативата Европейска столица на културата. 

Срещата с младите роми е част от проекта „Махала“ на "Пловдив 2019", целящ създаването на концепции за възможни културни пространства в квартал Столипиново да се осъществява паралелното с привличането на общността в тяхното изграждане и развитие, обобщи Станислава Ташева – мениджър проекти в общинската фондация, подготвяща града за 2019-та година. 

Оказва се, че през 2019-та година младежите от Столипиново искат в Пловдив (и в краен случай в страната) да се проведе концерт на Дрейк и Джъстин Бийбър, на който те да участват. 

А поканата към световно известните музикални звезди вече е изпратена от ефира на Дарик радио :)))

Репортажът е на Искра Койчева. Чуйте го в прикачения звуков файл.