Тя се е самонаранила и е задържана за 72 часа в болницата, в която е настанена за лечение
По наблюдавано от прокуратурата в Пловдив разследване за убийство на 8-годишно дете в село Желязно, област Пловдив, е повдигнато обвинение на неговата 30-годишна майка, съобщиха от обвинението.

Тя не е осъждана. Убийството е извършено посредством нанасяне на прободно - порезни наранявания по тялото на жертвата чрез използване на нож.

Жена намушка себе си и детето си в Пловдивско, то почина

Повдигнатото обвинение е за умишлено причиняване смъртта на малолетно лице, което е рождена дъщеря на извършителя.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата с оглед  внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо нея.

Припомняме, че на 1 юни, около 9:20 часа е подаден сигнал, че майка и дете са в безпомощно състояние в селото.

На място са пристигнали медицински и полицейски екипи. Те са установили, че момичето и майката имат рани от пробождания с нож.

Пострадалите са били транспортирани в болница, където детето е починало. Жената беше настанена за лечение - с опасност за живота.