Поставят списъците с приетите след първо класиране в ПУ
Поставят списъците с приетите след първо класиране в ПУ / netinfo

Списъците с приетите около 3 400 студенти след първо класиране в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще бъдат поставени на таблата пред сградата на Ректората до броени минути, каза за Дарик началникът на учебен отдел Димитър Бойков.

Студентите, приети по първа желана специалност, следва да се запишат от 10-ти до 13-ти август, в противен случай губят право на участие в следващите класирания. Приетите  по втора, трета и следващи специалности, желаещи да участват в следващо класиране, трябва да подадат декларация по образец при инспектора по специалността, в която са приети до момента. Ако не успеят да се класират за по-предната желана специалност, запазват мястото си в специалността, в която са били приети.

Приетите студенти, които по неуважителни причини не са се записали в ПУ „Паисий Хилендарски" или не са подали декларации за участие в следващо класиране, губят придобитите студентски права. Техните места се обявяват за попълване при следващото класиране, предупреждават от университета.

Приетите студенти трябва да представят следните документи при записването си - диплома, удостоверение от районното психиатрично диспансерно заведение по постоянно местожителство на студента, шест снимки, лична карта, квитанция за платена такса за обучение и документи за записване на нови студенти - студентска книжка, лична студентска карта, именници и уверения.