/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Служители на сектор „Криминална полиция“ от Пазарджик задържаха мъж, снабдявал жители на пазарджишко село с фалшиви дипломи, съобщават от Областната дирекция на МВР. Документът бил необходим на клиентелата му за придобиване на шофьорска книжка.

След акция: Задържаха група, занимавала се с фалшиви дипломи

Акцията е проведена на 11 март в село Априлци. Криминалистите, заедно с полицейски и младши полицейски инспектори, обслужващи района установили седем жители на селото, които са се снабдили с неистински дипломи за завършено основно образование.

В хода на разследването се установило, че това е станало за продължителен период от време - от 2016 година до момента. Като организатор на схемата бил засечен 43-годишеният техен съселянин. Срещу съответното заплащане той посредничил на желаещите да се сдобият със свидетелства за образование, каквото не са завършили. 

Пловдивски измамници, съставяли фалшиви дипломи и лични карти, отново пред Темида

В хода на извършените процесуални действия са иззети издадените дипломи, както и придобитите по-късно свидетелства за управление на МПС. Мъжът е задържан. Спрямо него се води полицейско производство. Освен това срещу притежателите на фалшивите документи се водят преписки, които също ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.