Обс Пловдив
Обс Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив
По дневен ред от 20 точки ще заседава днес Общинският съвет на Пловдив.

Съветниците ще трябва да одобрят сделката по придобиване от страна на Община Пловдив на старинната къща от южното подножие на Античния театър. В имота, освен сградата, която е със застроена площ от 62 кв.м, влиза и дворно място от 110 кв.м. Общината придобива къщата срещу сумата от 353 333 лева, като участва на търг, на който освен градската администрация, друг купувач не се явява.

Освен това, ОбС ще гласува отново Наредбата за цени на услуги и такси в частта й за детските градини, която Областният управител връща.

В дневния ред на днешното заседание са включени още предложение за дарение на стойност 3150 лв. за издаване на документи за пребиваване на 10 студенти, украински граждани от българска народност, приети да се обучават по специалност „Софтуерно инженерство“ в ПУ “Паисий Хилендарски“.  

Местният парламент ще трябва да даде съгласие и за изграждане на бюст-паметник на Никола Петков  в тревната площ между ул. „Гладстон“ и ул.“Никола Петков“, както и поставяне на паметна плоча на летеца и космонавт Игор Волк на Хълма на Освободителите.