Рокада в ОбС, Пепа Деведжиева става зам.-председател
Рокада в ОбС, Пепа Деведжиева става зам.-председател / netinfo
Питане до кмета Иван Тотев защо Община Пловдив бездейства по казуса „Анка” внася общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева. След като в последните месеци регистрираната в село Антоново фирма "Ремс строй" ЕООД блокира 3 големи инфраструктурни проекта на Пловдив – за изграждането на нова галерия на ул. "Гладстон", за благоустрояването на квартала между булевардите "Марица - юг" и "Княгиня Мария-Луиза” и за реконструкцията на площад „Централен”, собственичката на това дружество стана публично известна като Овчарката Анка.

Това обаче няма как да е смешно, защото е абсурдно. Ако една очевидно куха фирма може да блокира развитието на ключови начинания във втория по големина град, който след 10 месеца ще бъде Европейска столица на културата, е време да се действа, а не да се чака и да се питаме коя ще е следващата обществена поръчка, която Анка ще обжалва и ще забави във времето. В тази ситуация всяко изчакване започва да превръща Овчарката Анка във възможно удобно оправдание за неслучилите се или поне нереализирани навреме идеи за обновлението на Пловдив”, мотивира се  Деведжиева.

Тя настоява да получи писмен отговор на въпросите сезирала ли е община Пловдив разследващите органи със сигнал за очевидно саботиращите действия на „Ремс строй” ЕООД, за да бъде направен опит да се отговори на въпроса кой стои зад всичко това, и дали кметът е обсъждал с депутатите от управляващото мнозинство възможността да бъдат направени законодателни промени, които да сложат край на лавинното нарастване на обжалванията, които блокират важни процедури не само в Пловдив.

Пепа Деведжиева ще прочете питането си на предстоящата сесия на ОбС на 15 февруари.