вино
вино / iStock/Getty Images
27 винопроизводители и над 200 вина, както и 12 производители на храни и аксесоари към тях, ще участват в тазгодишното издание на Дефиле "Вино и гурме", което ще се проведе в Пловдив следващия уикенд.

Дегустациите са срещу жетон от 75 стотинки, а организаторите са осигурили индивидуални брандирани чаши и дегустационни комплекти.

С анкетни карти публиката ще избира фаворити в 4 категории вина, а вечерта с жребий ще се изберат победителите в томболата, които ще получат бутилка квалитетно вино.

Експертна комисия, в която са включени специалист по вино, по храна, сомелиер, шеф и журналист, ще оценява вината и ще определи най-добрите.

По време на дефилето ще има и съпътстваща фестивална програма - матине с вино и гурме, специален тур с безплатна разходка по дестинациите, Ден на мавруда, подвижен фотокът и т.н.

Проявите ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, като студенти доброволци от Медицинския университет ще следят за дистанцията между посетителите и ще раздават маски и дезинфектанти.
 
Информационна агенция Фокус