С редица инициативи Пловдив отбелязва Европейската седмица на мобилността
С редица инициативи Пловдив отбелязва Европейската седмица на мобилността / netinfo
Показват уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух
С редица инициативи за ученици и граждани ще бъде отбелязана в Пловдив Европейската седмица на мобилността. Организатори на събитията са Регионалната инспекция по околна среда и води и община Пловдив. 

От 11 до 13 часа днес вратите на автоматичната измервателна станция „Каменица“ ще бъдат отворени за граждани и ученици, които имат желание да се запознаят с уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух в Пловдив.

Утре от 10,30 до 12 часа в Цар-Симеоновата градина ще се проведе традиционният детски празник. Ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 6 до 9 години. Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, забавни състезания по безопасност на движението.

Участие в състезанията и игрите ще вземат ученици от началния курс на училищата „Св. Патриарх Евтимий”, „Паисий Хилендарски”, „Климент Охридски“, „Петър Берон“ и „Екзарх Антим I“. Възможност да се включат в празника ще имат и всички желаещи деца, които са в Цар-Симеоновата градина.  

За участниците в детския празник са предвидени подаръци от организаторите.

Тази година мотото на кампанията за Европейската седмица на мобилността е „Комбинирай, движи се!“.