Пиян студент изкара 8 декември в ареста, заплашвал полицаи и персонал с убийство
Пиян студент изкара 8 декември в ареста, заплашвал полицаи и персонал с убийство / Дарик архив

Пиян студент вдигна на няколко пъти полицаите по тревога в Пампорово, след като се напил и буйствал в хотела, в който бил настанен. Неприятните сцени се разиграли на 8 декември призори в хотел „Мургавец“.

Първоначално органите на реда били повикани да озаптят 22-годишния младеж от пловдивското село Мало Конаре в малките часове на нощта, когато той продължавал да празнува рождения си ден, заяждайки се с околните. Полицаите успели да го укротят, след което си тръгнали.

Около 08:00 ч. сутринта, от хотела отново извикали блюстителите на реда, тъй като студентът нахлул в ресторанта и започнал да съблича дрехите си, да скача по масите, да разхвърля столове, покривки и оливерници, да заплашва служителите, работещи в ресторанта с думите “ще ви убия”. Пристигналите на място полицаи, също били посрещнати с агресия и вербални заплахи за убийство - “смешници, идиоти, ще ви избия, защото сте долна нация”.

Минути след това, буйстващият младеж е задържан и откаран в полицейския арест в Чепеларе. Направената му алкохолна проба показала 1,21 промила, което според органите на рeда е силно опиянение.

Случаят е предаден на съда в родопския град, който го осъди още същия ден по Указа за дребното хулиганство, като му наложи глоба в размер на 500 лв.