Пиян шофьор блъсна майка с дете на пешеходна пътека в Карлово
Пиян шофьор блъсна майка с дете на пешеходна пътека в Карлово / dariknews.bg/архив

Районна прокуратура-Карлово наблюдава досъдебно производство срещу 48-годишен шофьор от Карлово, за причиняване на средна телесна повреда при управление на МПС след употреба на алкохол на пешеходна пътека.

Инцидентът станал вчера към 17.30 ч., когато карловецът управлявал лек автомобил „Сузуки Витара“ по бул. “Освобождение“ в Карлово. На пешеходната пътека пред него, бил спрял друг автомобил, който дал предимство на 34-годишна жена и 3-годишния й син. Шофьорът на „Сузуки“-то обаче не спрял, ударил лекия автомобил пред него, заобиколил го и блъснал жената и детето, които се движили по пешеходната пътека.

До момента е установено, че автомобилът е влачил по пътното платно пострадалите около 15-20 м и е спрял на тротоара на булеварда. Те са били откарани в болницата за лечение. Според първоначалните изследвания, жената е с фрактури на две ребра, спукан таз и други външни наранявания, а 3-годишното дете също е с травми, но по-леки. Алкохолната проба на шофьора отчита 2,2 промила.

С постановление на наблюдаващия прокурор той ще бъде задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем.

Днес Районна прокуратура-Карлово ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и др. Пробата за алкохол на водача на втория лек автомобил е отрицателна.

Под ръководството на Районна прокуратура-Карлово продължават активните процесуално-следствени действия по случая.