РУ Пещера
РУ Пещера / netinfo
Община Пещера ще направи дарение от 25 000 лв. на Районното управление на МВР в града. Предложението за това направи кметът Николай Зайчев, а общинските съветници го подкрепиха.

Дарението е за ремонт на санитарните възли и вътрешно боядисване на сградата на полицията. Целта е да се подобрят условията на труд на служителите във връзка с постъпило искане от Областна дирекция на МВР в Пазарджик.

В момента сградата на МВР в Пещера се санира по проект, спечелен от Община Пещера. Средства за описаните дейности вътре в сградата няма. Затова Зайчев и неговият екип предложиха за вътрешните ремонтни дейности, поради отпадане на необходимостта, да бъде пренасочена сумата предвидена за изграждане на тоалетна в парка на съда.

Освен тази актуализация на бюджета, мнозинството от общинските съветници решиха с приходи от продажба на нефинансови активи да пренасочат средства за ремонт на покривната конструкция на пешеходният мост на Стара река и ремонт на сградата за музейна сбирка в Радилово.

Поради необходимостта за рекултивиране на старото сметище Община Пещера трябва да започне изработване на работен проект за това.

Необходимо е да се извършат предпроектни проучвания за изграждане на претоварна станция на територията на община Пещера, с реализацията на която ще се оптимизират количествата битов отпадък и транспорта им до регионално депо за битови отпадъци.