Пак предлагали подкуп на съветник
Пак предлагали подкуп на съветник / netinfo

Подкуп от 10 000 лева е предлаган на съветник за да гласува по определен начин в Общинския съвет миналия четвъртък, когато с 38 гласа “за” бе прието Пловдив да продаде 60 декара общинска земя на Гребната база на фирма “Дриймвил” само срещу 20 000 лева. Обвиненията отправи лидера на партия Атака в Пловдив Тодор Христев.

Според него пазарната цена квадратния метър в парк “Отдих и куртура” варира между 300 и 500 евро, което значи, че общината би спечелила между 36 и 60 милиона лева ако беше продала терена на търг. Ако областният управител Тодор Петков не спре сделката, Атака ще сезира Главния прокурор.

От "Атака" призоваха още депутатите от Пловдив да потърсят обяснение по политическа линия на общинските съветници каква е мотивацията им да гласуват тази сделка. Собственик на дружеството "Дриймвил" е Винпром Пещера. То спечели надпреварата с Консорциума са 38 гласа в пловдивския общински съвет. От консорциума са подали жалба в съда и до неговото произнасяне договорът за продажбата на сделката не може да бъде подписан.