Отровен препарат или гъби причинили смъртта на майка и 5-годишно дете
Отровен препарат или гъби причинили смъртта на майка и 5-годишно дете / dariknews.bg/ архив

Отравяне е вероятната причина за смъртта на 32-годишната жена и нейното 5- годишно дете. Телата им бяха открити в семейна вила в района на Панагюрище в неделя. Според разказа на роднини, вуйчото подава сигнал в полицията, след като ги открива мъртви в къщата. Майката Цветана и детето Лъчезар са отишли през почивните дни във вилата. Роднините многократно ги търсели по телефона, но след като не успели да се свържат с тях отишли на място, където намерили труповете.

При първоначалния оглед по труповете на майката и детето не са открити следи от насилие.

Полицията работи по версиите, че смъртта е причинена вследствие на отравяне или натравяне с диворастящи гъби, които били в изобилие край вилата. Проверява се и версията за насилствено поглъщане на отровни вещества от починалите.

Според разследващи при огледа на вилата са открити опаковки от миша отрова. Първоначалните данни от аутопсията сочат, че сърцата на майката и детето спрели.

Точните причини за инцидента ще станат ясни след като излязат резултатите от лабораторните изследвания на пробите от тъкани на майката и детето. Те са били изпратени в лабораторията на института по криминология в София.

Младата жена е разведена и е отглеждала сама детето си, но е живеела в жилището на родителите си в Панагюрище. Цвета Ненова е работила в местна фирма. Семейството е било добре материално.

Приятелите и колегите на Цвета Ненова са потресени от нейната смърт и тази на детето . Младата жена е разведена от 2 г. и живее с родителите си в Панагюрище. Всички работят в медодобивната фирма в града. Материално задоволени са и изключително уважавани в Панагюрище.