/ снимка: Guliver/Getty Images
Общо шест стават жертвите на мечка, край девинското село Триград, след като служители на Групата за бързо реагиране към Регионалната инспекция по околна среда и водите обходили района
Установено е, че в продължение на няколко дни кафява мечка е влизала в оградено място, в което се отглеждат телета в местността „Чаирите“, над девинското село Триград. Шест животни са умъртвени, труповете им са в различен стадии на разлагане и степен на изяждане.

Телетата са собственост на жител на село Триград. Собственикът ще бъде обезщетен по средни пазарни цени на килограм живо тегло“, се казва в съобщение на РИОСВ – Смолян.

Припомняме ви, че вчера собственикът на стадото от крави и телета в Триград Цветан Славков, който е и кмет на селото, съобщи за нападнати и умъртвени четири телета. Дивият звяр се промъквал при стадото, след като подкопал дупка под мрежата на имота, в който се отглеждат общо 40 животни на площ от около 25 дка. Собственикът на стадото ще взема допълнителни мерки за охрана на животните, като една от тях ще е закупуването на електропастир.