/ ThinkStock/Getty Images
Полицаи от Ракитово иззеха незаконно притежавано оръжие и боеприпаси в офис на частна фирма, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Полицаи от Белоградчик иззеха голяма количество незаконно притежавани боеприпаси

На 2 ноември, те предприели проверка на адреса и установили, че управителят - 42-годишен от Ракитово, съхранявал боен пистолет „Макаров“ със заличен фабричен номер и 24 патрона за него.

Оръжието и боеприпасите са иззети, а притежателят им - задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо производство.

Иззеха незаконен боен арсенал от дома на дядо в Баня

При друг случай - мъж от село Дъбравите е задържан заради незаконно притежание на взривни вещества и боеприпаси, и дрога. На 3 ноември, служители на полицията в Септември и участъка в Белово предприели претърсване на жилището на 40-годишния мъж, в което открили няколко стъклени бурканчета със суха листна маса от глави и съцветия - марихуана, според данните от полевия наркотест.

Криминалистите се натъкнали още на газ-сигнален 9-милиметров пистолет, пневматична пушка с оптически прицел, 45 малокалибрени бойни патрона, 4 огнепроводни шнура с различна дължина, 78 капсули за ловни патрони.

Задържаха овчар за притежаване на незаконен боен арсенал

Намерени са и различни части и детайли от огнестрелни оръжия, 7 ловни патрона и един - за нарезна карабина. Намерените наркотици, боеприпаси, оръжия и части за тях са иззети.

Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него се водят бързи полицейски производства.