/ netinfo
От новата учебна година преференциалните карти за градския транспорт на Пловдив ще станат електронни, съобщи кметът Иван Тотев.

Учениците, пенсионерите и хората с увреждания пак ще заплащат досегашните 16 лева на месец като цена, но не на бюрата за издаване на карти, а ще ги зареждат през автоматите по спирките. ОбС ще гласува еднократна цена от 2,50 лева за пластиката на картата, уточни още Тотев.

Както Дарик ви съобщи, договорът с консорциум „Пловдив 2017", който ще обслужва 13 линии от градския транспорт на града под тепетата от 1 март, трябваше да бъде подписан до дни.

Парафирането на документа ще стане в сряда, тази седмица, съобщи днес зам.-кметът по транспорт Златин Велев. В студиото на Дарик той вече обясни, че всички нови рейсове ще бъдат окабелени поетапно в рамките на един, два месеца, за да може коректно те да се показват на електронните табла по спирките.

От тази седмица в Пловдив тръгват още два паяка, които ще вдигат неправилно паркирани автомобили, стана ясно още днес. Така общият им брой става пет.