Стоян Павлов
Стоян Павлов / БГНЕС
Окръжният съд в  Пловдив остави в ареста зам.началника на Трето районно полицейско управление в града под тепетата Стоян Павлов. Дългогодишният полицейски служител е обвинен за взимане на подкуп в размер на 300 лева от ало-измамници.

Магистратите счетоха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за извършване на престъплението, в което е обвинен Стоян Павлов. Налице са показания на двама свидетели, както и техническа експертиза на снимков материал, категорично уличаващи дейността му.

Според съдебния състав няма опасност обвиняемият да се укрие, но съществува реална опасност той да извърши престъпление с оглед характера и тежестта на престъпното деяние, в което е обвинен, както и възможността да въздейства неправомерно върху свидетели и най-вече върху обявен такъв за общодържавно издирване.

Определението не е окончателно и подлежи на протест пред Апелативен съд – Пловдив.

До зам.-началника на Трето районно управление разследващите стигнаха след използване на СРС-та при разкриване на случаи на телефонни измами. В разговорите между Павлов и замесените в конкретния случай ало-измамници, те са го наричали "шефе". Именно един от тях се е укрил и се издирва.