телефонни измамници
телефонни измамници / / ThinkStock/Getty Images
Окончателни присъди по 18 месеца условно с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца наложи Окръжният съд в Пазарджик за двама столичани, обвинени за участие в телефонни измами във Велинград. След като получиха същите наказания от районните магистрати в родопския град, те опитаха да обжалват без успех.

Куриозното в случая е, че се опитали да вземат пари от майка на полицайка. Възрастната жена получила обаждане от псевдоследовател, че дъщеря й блъснала с колата си клошар и за да бъде арестувана, трябвало да се платят 10 000 лева. Бабата събрала 1 000 долара и 2 147 лева, но тъкмо се готвела да излезе, за да ги предаде на престъпниците, дъщеря й се прибрала. Служителката на реда веднага разбрала какво се случва и сигнализирала колегите си.

Предишният опит на двамата мъже бил успешен. Друга възрастна велинградчанка била излъгана, че дъщеря й е ударила с колата си ромка, която починала в болница. Жертвата се простила с 4 300 лева, 100 долара, златен мост и бижута.

Именно по тях били разкрити двамата посредници, докато предавали накитите в обменно бюро в столицата. Единият от тях е разпознат по записи от видеокамери.