Обвиниха бивш футболист за уговаряне на мач

Предложили по 1000 евро на трима футболисти, единият от които вратар, за да манипулират резултат от футболна среща

/ dariknews.archive
Предложили по 1000 евро на трима футболисти, единият от които вратар, за да манипулират резултат от футболна среща
подкуп мачове
93620
подкуп мачове
  • подкуп мачове
Бившия футболист Иван Стоянов е обвинен за уговаряне на футболна среща, съобщи пред Дарик прокурор Атанас Илиев от Районната прокуратура в Пловдив.  До 2015 г. Стоянов e бил активен футболен състезател в "Гигант Съединение". На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил. На срещата при него отишъл млад мъж, който обвиняемият не познавал, и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

Братът на Христо Стоичков съди държавата за полицейски произвол (ВИДЕО)

В началото на месец октомври обвиняемият отново получил обаждане по мобилния телефон от непознато за него лице, което пожелало да се срещнат и да говорят за футбол. На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същия, с който се били видели през 2015 г. Двамата непознати провели разговор с обвиняемия, от който станало ясно, че искали от него да намери няколко футболисти от отбора на ПФК „Локомотив“-Пловдив – юношески отбор до 19 г./участващи в група U19/, които щели да участват в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач с ПОФК „Ботев“-Враца. 

74 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди

Двамата непознати искали от обвиняемия да предложи на трима футболисти, единият от които вратар, по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултата от футболната среща. За „услугата“ двамата обещали на обвиняемия да получи „възнаграждение, от което ще остане доволен“. Мъжът разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща, както и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията.

Предстои Районния съд в Пловдив да насрочи заседание по делото. 

Какво още каза прокурор Илиев, чуйте в звуковия файл