Общината обявява поръчки за 6,5 млн. лева
Общината обявява поръчки за 6,5 млн. лева / снимка: dariknews.bg

До края на деня община Пловдив ще обяви поръчки за преасфалтиране и текущи ремонти на пътната мрежа в града, заяви кметът Иван Тотев. Ремонтните дейности, които са на обща стойност около 6,5 млн. лева, са обособени в седем позиции, които включват по два обекта и за тях ще се кандидатства по Закона за обществените поръчки (ЗОП). За изграждане е предвидено елипсовидно кръстовище на Сточна гара, откъдето ще бъдат премахнати светофарите за да може да се прави ляв завой от ул. „Авксентий Велешки” към Сточна гара и Военна болница.

Първата позиция включва бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от бул. „6-ти септември” до Сточна гара, заедно с бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. Димитър Талев до „Цар Борис III Обединител”.

Във втората позиция е включен бул. „6-ти септември” от бул. „Васил Априлов” до Моста на Адата, заедно с ул. Перущица.

В поръчката е включен и бул. „Христо Ботев” от кръстовището на бившето ВСИ до Бетонния надлез, заедно с Асеновградско шосе. Ще бъде отпушена и „тапата” между ул. „Янко Сакъзов” и Моста на Герджика, обясни главният инженер на община Пловдив Йордан Калев. Отделно ще бъде пусната и поръчка за преасфалтиране на четвъртокласна пътна мрежа, в която са включени улица „Захаридово” и „Ягодовско шосе”, допълни той.

В отделна позиция са обособени и подходите към „Скобелева майка”. Ще бъде ремонтиран участъкът от улица „Удрол Уилсън” нагоре по надлеза и кръговото под него. В добавка на всичко това са предвидени и още две поръчки за по 1 млн. лева, с които ще бъдат направени тротоарни настилки в шестте района на града, включително и по долната част на Главната.