Община „Родопи” подкрепи дете със специални образователни потребности
Община „Родопи” подкрепи дете със специални образователни потребности / netinfo

12-годишният Христо Шопов от село Първенец се нуждае от подкрепа. Той е със специални образователни потребности. Майка му е с 92% инвалидност, а бащата изкарва препитанието на семейството като работи в сферата на строителството. Материалното им състояние е затруднено, но въпреки това Христо не е останал без необходимите му учебни пособия. Той посещава училище, а с него се занимава ресурсен учител.

През последните няколко седмици на входа на община „Родопи” беше поставена кутия за дарения и се продаваха благотворително коледни картички, изработени от децата в детските и учебни заведения на територията на общината.

Събраната сума от 530 лева кметът на „Родопи” Пламен Спасов връчи на семейството на Христо. Кметът се срещна с ученика от Първенец и неговия ресурсен учител и се запозна с дейностите на момчето.

„Христо е отличен ученик. Обича музиката, рисува и конструира с голяма прецизност”, споделя класната на Христо.

„Радостно е, че повече хора откликнаха на призива да помогнат на дете в нужда, надявам се и други да последват примера им”, коментира кметът на „Родопи” Пламен Спасов.

Момчето е написало писмо до Дядо Коледа с желание за Коледа да има таблет. Кметът Спасов се ангажира да съдейства на белобрадия старец да изпълни желанието на Христо.