пешеходни пътеки Пловдив
пешеходни пътеки Пловдив / netinfo
Над 200 пешеходни пътеки в Пловдив са обновени от специализираното звено на ОП „Чистота“ за боядисване и поддържане на елементи на техническата инфраструктура, което бе създадено по решение на Общинския съвет,  съобщи директорът на предприятието Иван Стоянов.

До момента са освежени пешеходните пътеки на бул. „Александър Стамболийски“,бул. „Никола Вапцаров“, ул. „Димитър Талев“ и на почти всички останали кръстовища в район „Южен“. Изписани са информационните надписи „Погледни“, а на регулираните със светофари кръстовища са обновени стоп линиите и стрелките. Десетки пътеки тип „Зебра“ и „Преход“, както и надписи „Погледни“, са положени също по бул. „Шести септември“ от бул. „Източен“ до бул. „Свобода“.

Припомням, че преди началото на учебната година наново бяха маркирани всички пешеходни пътеки около училищата и детските заведения в „Южен“, както и в част от район „Централен“. Бригадата работи по списък и график, възложен от „Организация и контрол на транспорта“. Иван Стоянов увери, че дейността се изпълнява съгласно изискванията на наредбата за сигнализация на пътищата с пътна маркировка на МРРБ.