Георги Стаменов
Георги Стаменов / Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив, архив
Тази година в "Централен" ще бъде даден превес на зелената система. Това увери пред Дарик районният кмет Георги Стаменов.
 
Освен цялостното възстановяване на парк Бунарджика – от паметника на Альоша до бул. „Руски“, за което в бюджета на Пловдив за тази година са заделени 1 милион лева, в приоритетите на района е заложено и изграждането на нов парк на булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“, където през миналата година бяха премахнати  преместваеми съоръжения и постройки. Парк „Парашутна кула“ също ще бъде основно ремонтиран.
 
Район „Централен“ все по-привлекателен за живеене 

И тази година администрацията на „Централен“ ще продължи с политиката на благоустрояване на инфаструктурата.  Нови места за спиране и паркиране ще бъдат изградени в няколко междублокови пространства, допълни районният кмет.
 
Нова детска площадка откриха в "Централен"

Планира се и направата на голям паркинг за автобуси на ул.“Мортагон“ и „6-ти септември“, както и довършването на улица „Балкан“.
 
Настояват за 3 млн. лн. в Бюджет 2018 за ремонти, детски площадки и инфраструктура

Частично ще бъде ремонтирана инфраструктурата и в квартал Съдийски.
 
„Проекготовноста, която имаме в район „Централен“, е сериозна. Надяваме се на сума между 1 и 2 милиона лева от Бюджет 2018, за да можем да реализираме важни за града и района проекти“, заключи Стаменов.