Нови ограничения по пътищатa заради обилния снеговалеж
Нови ограничения по пътищатa заради обилния снеговалеж / Дарик архив

Обилен сняг вали в цялата Смолянска, Пловдивска и Пазарджишка области. Новата снежна покривка е около 15 см. Пътните настилки са заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени. Товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета задължително трябва да бъдат с вериги през проходите „Рожен“ и „Превала“. Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проход "Превала".

Вече са разположени патрули на КАТ, както и мобилни екипи на ДАИ на входовете и изходите на въпросните пътни отсечки, които следят за спазването на ограничението.

Товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета задължително да се движат с вериги през прохода "Печинско" и по пътя Девин - Михалково, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Якоруда, поради снегопочистване.

По пътя Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено. Пътуващите по направлението Варвара-Гара Костандово от км 10+480 до км 29+585 да се движат с повишено внимание поради падане на камъни по шосето. Срокът за укрепването на скалите е 31.01.2017 г.

Движението по пътя Пловдив - Асеновград, при разклона за Куклен, се осъществява в една лента, поради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция".

Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Област Пловдив с изключение па пътищата Пловдив-Карлово, Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ „Тракия“. По пътя Павел баня-Зелениково е ограничено движението за МПС над 7,0 т., а тези под тази маса да се движат задължително с вериги.

По пътищата Югово-Лъки-Здравец, Храбрино-Лилково, Гълъбово-Бяла Черква и Лъки-Белица могат да се движат МПС до 3,5 т. и задължително с вериги.

Пожарникари с шейна са доставили лекарства и медикаменти на двама човека от персонала на хотел, който е блокиран от снега. Почивната станция се намира в местността „Хайдушки поляни“, над с. Момчиловци.

Сигналът за липсата на хапчета за кръвно е подаден в петък по обед. До хотела няма никакъв достъп от дни, тъй като натрупалият сняг миналата седмица все още не е разчистен, а на всичкото отгоре пътят е и без асфалт. Пожарникарите успели да стигнат до хотела с шейна и да доставят медикаментите. „Нямаме туристи, само съдържателите на хотела сме тук. Нямаме проблеми с ток, храна и вода. Просто ни свършиха лекарствата и помолихме за помощ“, коментираха от х-л „Родона“. Оттам изразиха надежда, че в най-скоро време ще бъде разчистен снегът до тях, за да продължат с нормалното си функциониране.

Огнеборците били потърсени и за съдействие за пренасяне на двама болни в петък. И двата случая са в Смолян.