Нови глюкомери и тест-ленти за училищата и детските градини в „Западен“
Нови глюкомери и тест-ленти за училищата и детските градини в „Западен“ / netinfo

Кметът на „Западен“ Димитър Колев осигури комплекти глюкомери, игли и тест-ленти за всички училища и детски градини в района. В началото на новата година той се погрижи учебните заведения да имат възможност да проверяват кръвната захар при децата.

„През последните години за съжаление зачестиха случаите на диабет при децата. Това е тенденция в световен мащаб и ние не можем да я игнорираме. Заедно с лайънс клубовете наскоро проведохме и скрийнинг за болестта във всички детски градини. За щастие, нямахме нито един потвърден нов случай на диабет. Въпреки това, за медицинските сестри е изключително важно да могат да идентифицират навреме всеки един проблем с кръвната захар“, заяви след връчването на оборудването на медицинските сестри кметът Димитър Колев.

В началото на миналата година той осигури нови компютри за всичките медицински кабинети, като така ги улесни изключително много в напрегнатата им работа. На срещата Димитър Колев се запозна с проблемите, с които медиците се сблъскват в ежедневната си работа като им декларира пълната си подкрепа и ги увери, че могат да разчитат на неговото съдействие при всички възникнали случаи.