/ ThinkStock/Getty Images

Известно пловдивско заведение ще отнесе сериозни глоби от НАП, РЗИ и пожарната заради множество нарушения, открити при полицейска акция снощи в него. Проверката в бара е в рамките на специализирана полицейска операция в заведенията, проведена на територията на Пловдив и в село Крумово.

В операцията са участвали служители на Икономическа полиция, Специализираните полицейски сили, НАП, Митница Пловдив, Агенцията по храните, РЗИ, Инспекцията по труда, пожарната и общинския инспекторат.  Освен бара, са проверени още заведения - в Пловдив и Крумово. 

От обектите е изискана цялата търговска документация. Проверки са извършени за спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18-годишна възраст, спазване разпоредбите на закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия. 

Най-много нарушения са открити в пловдивски. Съставени са два акта за пушене в заведението. Предстои собствениците да получат също акт от пожарната за неосигурена евакуация според броя места,  както и акт от данъчните за разлики в касовата наличност. От общинския инспекторат е констатирано, че категоризацията на заведението е на името на стария собственик. Инспекцията по труда са връчили призовка за представяне на документи. 

Мобилни полицейски екипи тръгват из селата в Пловдивско от днес

В заведение на Малката главна е установено, че кафе-барът няма разрешение за удължено работно време. На собствениците ще бъде съставен и акт от данъчните.

8 непълнолетни са открити след 22.30 ч.при акцията в кафе-аперитив в Крумово. Един от тях работел зад бара, като замествал бармана без трудов договор. На място е извикан автопатрул на Пето РУ в Пловдив, откъдето ще се произнесат по случая.

Общинският инспекторат отново погва шумните нощни заведения в Пловдив

И тук данъчните са съставили акт за разлики в касовата наличност. От Регионалната здравна инспекция са глобили с акт собствениците заради тютюнопушене на обществено място. От Инспекцията по труда са се натъкнали на още един служител без трудов договор, освен непълнолетния барман и ще наложат санкции на заведението.