/ Снимка: БГНЕС
Два мобилни екипа от служители на криминална и охранителна полиция, секторите икономическа и пътна полиция към ОДМВР Пловдив, заедно с  представители на регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението", започват срещи и прием на граждани в населените места в Пловдивска област в началото на месец януари.

Допълнителни полицейски екипи са в помощ на жителите на малките населени места в Пловдивско

Съгласно график, утвърден от директора на ОДМВР Пловдив посещенията на екипите ще започнат от днес - 7-ми януари, в селата Куклен, Брестник и Брани поле. Също днес втори мобилен екип ще се срещне с жители на селата Първенец, Марково и Белащица.

Поредни две мобилни приемни организира пловдивската полиция

Полицейските служители ще обсъдят заедно с кметовете на населените места наболелите проблеми и ще посетят няколко жилища, местен магазин и питейно заведение. Гражданите и представителите на местната власт ще имат възможност да подават сигнали свързани с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

При няколкочасова полицейска акция: Над 470 нарушения на пътя в Пловдив и областта

С цел превенция, представителите на реда ще се срещнат и с директори на учебни заведения в съответните населени места, за да бъде споделен опита на педагозите за констатирани от тях престъпни навици и прояви на ученици в поверените им учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.