/ iStock/Getty
По-активното полицейско присъствие в малките населени места в Пловдивско е сред водещите приоритети на ръководството на дирекцията на МВР като мярка за противодействие на конвенционалната престъпност.

Среднощна акция на полицията в Пловдив заради незаконните гонки (ВИДЕО)

Сформираните мобилни екипи от служители на криминална и охранителна полиция продължават по график да се срещат с жителите и представителите на местната власт в отдалечените общини, за да се  информират за актуални проблеми и приемат сигнали за престъпления.

Полицейска акция разби незаконна търговия със злато, тютюн, месо и домашни колбаси (СНИМКИ)

Паралелно на тази вече утвърдена практика, по разпореждане на директора ст. комисар Йордан Рогачев от 12 август автопатрули на Първо и Пето районни управления и районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря се извършват постоянни обходи в населените места на обслужваната територия и реагират незабавно при установени нарушения.

Арести и в Пловдив срещу наркоразпространението

Новосъздадената организация има за цел да се разшири обхватът на посещаваните населени места от полицейски служители и да гарантира сигурността на хората и безопасността на движението в областта.

В първоначалния й етап, от 12 до 19 август, са сформирани 52 допълнителни екипи на посочените районни управления, които са посетили общо 119 населени места. Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 - с жители.

335 нарушения заснеха в Пловдив и областта за 24 часа

Получени са 4 сигнала, по които са предприети необходимите законови мерки. Проверени са общо 691 лица и автомобили. В 115 случаи е взето административно отношение.

Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били задържани двама души.