Нощ на литературата
Нощ на литературата / netinfo
Александър Иванов
97252
Александър Иванов
  • Александър Иванов
За седми път България се включва в международното събитие Нощ на литературата. От 18:00 до 22:00 часа, европейска преводна литература ще се чете в 12 български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Нощ на литературата цели да популяризира съвременни европейски автори. Във всеки от участващите градове се организират интересни за четене места, където в ролята на четци влизат популярни личности.

В града под тепетата литературните локации са 11, като сред тях са Балабановата къща, Народна библиотека "Иван Вазов" и Bee Bop Café. В Пловдив, проявата „Нощ на литературата“ е част от Културния календар на Общината.

Нощ на литературата
netinfo

От 18:00 часа в галерия „Никола Манев“ в сградата на Театъра в Пазарджик пък на всеки половин час ще се четат откъси от различни произведения. Събитието се организира от Съвета за младежка политика и Чешкия културен център.

„Месецът на четенето“ в Пазарджик ще продължи с още събития в края на май, по повод Деня на писмеността. В града скоро ще бъде поставена и библиотека на открито „Вземи и остави“, където четящите хора ще могат да обменят заглавия. Интересна идея е още насърчаването на младите да пишат на кирилица в интернет.

Нощ на литературата
Александър Иванов - Съвет за младежка политика-Пазарджик netinfo

Чуйте повече от Александър Иванов от Съвета за младежка политика