Николай Радев
Николай Радев

Корнелия Нинова тръгна да води няколко войни, вместо да обедини БСП в битка срещу ГЕРБ, заяви в интервю за Дарик радио зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП в Пловдив и отговорник "Местни политики" Николай Радев. Тези войни са първото нещо, което трябва, чрез общ фронт извън партията, да спрем, допълни той.

Продължавам да твърдя, че резултатите от евроизборите за нас са сериозен провал, каза пловдивският общински съветник. Според него социологическите прогнози не са били подвеждащи.

Една от сериозните грешки, които направихме, е че се опитахме да мотивираме избирателите да гласуват за нас, като обвързахме евровота с падането на правителството и местните избори, коментира още Радев.  Той е категоричен, че много избиратели са силно отвратени от корупционните практики в управлението на ГЕРБ, но не искат предсрочни избори.

Според него, ако избирателната активност е била по-висока, победата на БСП е щяла да бъде гарантирана. Ниската активност е проблем, с който трябва да се заеме не само левицата, но всички политически сили, смята Николай Радев.

По думите му курсът към местните избори наесен ще бъде насочен към младите хора и децата. Според Радев колективният дух в БСП ще намери път да продължи и след тази загуба, но засега той изглежда неясен, заради твърде многото разделения вътре в партията.