Неуредени финансови взаимоотношения са вероятната причина за взрива на „Порше”-то?
Неуредени финансови взаимоотношения са вероятната причина за взрива на „Порше”-то? / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

Неуредени финансови взаимоотношения е една от версиите, по които работи пловдивската полиция, за взривеното преди два дни „Порше". Това заяви за Дарик шефът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Той уточни, че са проверени всички записи на камери на намиращите се в района на взрива банки, заведения и магазини. Чонов обаче нито потвърди, нито отрече на тях да е засечен човекът поставил бомбата.  

Според източници на Дарик, взривеното „Порше" е собственост на Гурко Пенов, който е председател на Асоциацията на зеленчукопроизводителите в Пазарджик. Пенов е бил спонсор на футболен клуб в село Бяга, където беше картотекиран Николай Маринов-Малкия Маргин. Директорът на пловдивската полиция не отрече и не потвърди информацията. Гурко Пенов отрече да е собственик на автомобила.  

По непотвърдена информация, Пенов е участвал в сбиването пред заведение „Бедрум" в Пловдив, за което Георги Славов с прякор Жоро Главата в момента е в следствения арест. Слухове го свързват с Маргините, на които дължал 100 000 лв.

Автомобилът гръмна на бул. "Дунав" в Пловдив около 20.10 ч. в четвъртък. Колата е лизингова, а регистрацията софийска, потвърдиха от полицията в Пловдив.   Според очевидци, "Порше"-то е карано повече от млад мъж, който живее с приятелката си в модерната кооперация, пред която избухна взривът.