Награждават най-активните пловдивски училища
Награждават най-активните пловдивски училища / MoveWeek

Церемония по връчване на наградите за "Най-активните пловдивски училища" по време на MOVE Week 2015 ще се състои от 11:00 ч. в Голямата заседателна зала на Община Пловдив днес. На церемонията ще бъдат представени най-активните училища от града и страната, както и добрите практики на национално ниво.

За четвърта поредна година BG Бъди активен координира Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week. По време на седмицата на мобилността, с подкрепата на Министерството на образованието, бяха организирани множество събития в България, като общо 340 учебни заведения бяха регистрирани като Агенти на движението. В инициативите взеха участие около 65 000 ученици, като 45 000 от тях станаха част от първия Европейски ден на спорта в училище на 25-ти септември.

Награждават найактивните пловдивски училища
netinfo
Както миналата, така и тази година, BG Бъди активен и Община Пловдив решиха да отличат Най-активните училища в града. Призово място получава ОУ „Кочо Честеменски”, а специални награди се присъждат на: ОУ „Елин Пелин”, ОУ „Екзарх Антим І”, ОУ „Гео Милев” и ОУ „Васил Левски”.

Специални ваучери, на обща стойност 1 500 лв., ще бъдат предоставени от Община Пловдив, с които съответните учебни заведения ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони. Ваучерите ще бъдат връчени от заместник-кметът по Културата Стефан Стоянов, а Ласка Ненова - мениджър на кампанията NowWeMOVE за Европа, ще връчи сертификати на всички учебни заведения от града взели участие в MOVE Week 2015.