Над 200 собственици на домашни любимци в „Северен“ не са платили такса „куче“

/ DarikNews.bg, архив
При проверка в "Електронния регистър за домашни кучета в Пловдив" е установено, че над 300 са собствениците на домашни кучета, отглеждани на територията на район “Северен ”, които са неизрядни по отношение пререгистрацията на своя любимец. Близо 200 от тях са пропуснали да заплатят  годишната "такса куче", която е задължителна съгласно разпоредбата на чл.116 от Закона за местни данъци и такси, съобщиха от районната администрация.

Размерът на "такса куче" за Пловдив е 30 лв. Липсата на документ, доказващ годишната пререгистрация на кучето, може да доведе до глоба за собственика в размер на 200 лв. Администрацията на район “ Северен ” призовава всички собственици на домашни кучета, които все още не са ги регистрирали в общината и не са заплатили "такса куче", да го направят на бул. „Цар Борис III Обединител ” № 22А, отдел ” Екология и чистота” , всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.

Част от собствениците на домашни кучета, ще получат и писмени уведомления за дължимите към администрацията суми.

Сумите събрани от "такса куче" съгласно българското законодателство се разходват за дейности, свързани с овладяване популацията на безстопанствените кучета.