Пенка Калинкова
Пенка Калинкова / netinfo
Пенка Калинкова
95605
Пенка Калинкова
  • Пенка Калинкова
„В ТЪРСЕНЕ НА ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ СЪВПАДЕНИЯ. 20 и повече любовни истории за градове и хора“ на Пенка Калинкова ще бъде представена тази вечер в културен център "Тракарт".
 
„Изданието представлява прорези в историята на места и личности. Книгата не е туристически справочник, макар че в нея има много данни, които ще заинтересуват пътешественика.

Ако я възприемате като такава, ще ви се стори недостатъчно изчерпателна, а в други случаи ще ви досади от преливането на подробности. В нея няма изчисленост на емоциите, но тя ще бъде разбрана и уважена от всички, които подгонени от любопитство и очаквания тръгват по неизследвани пътища, вдигат „алени платна“, като по Александър Грин.

Понякога се връщат там, където вече са били, с желанието да повторят преживяването, да му се насладят отново. Никога, обаче, то не е едно и също“, коментира авторката Пенка Калинкова.
 
„Ако обичате живота като приключение, като поредица от свои открития, значи сте отворили правилната книга“, подчертава още за творба тя. Представянето на книгата е от 17:30 часа. 

Пенка Калинкова е част от  гражданската инициатива "Да спасим Културен център "Тракарт", която беше учредена  в града под тепетата. Припомням, че до тук се стигна след като стана ясно, че концесията на културен център "Тракарт" не може да бъде удължавана. Причината -  едно от условията за включване на обекта в семейството на ЮНЕСКО е да има ясна концепция и план за управление, който не включва отдаването на концесия. "Ние можем да имаме партньорства, но под друга форма като например договор под наем“, обясни преди време във връзка с казуса кметът Иван Тотев.

В ефира на Дарик Калинкова заяви, че инициативният комитет е взел няколко важни решения, които ще бъдат входирани в ОбС на града за обсъждане. 

Цялото интервю с Пенка Калинкова чуйте в звуковия файл.