/ снимка: Кирил Кирилов
Опера Пловдив
96016
Опера Пловдив
  • Опера Пловдив
Държавна опера-Пловдив е на път да подпише договор за реализирането на едно доста любопитно музикално събитие – PIANO BATTLE. Това съобщи в ефира на Дарик радио – Пловдив пиарът на театралната институция Никола Шопов.

В този формат двама известни пианисти и шоумени обикалят по света със своите оркестри. Те свирят на два рояла и си отправят предизвикателства. Не е ясно дали идеята е заимствана от филма „Легенда за пианиста“ с участието на Тим Рот, но интересното е, че публиката им дава оценки и определя кой се е справил по-добре.

Този „шоу-концерт“ ще е част от програмата на ОПЕРА ОУПЪН 2018-та. Програмата на фестивала, който ще се открие на 23 юни и ще включва 10 заглавия, вече е готова, анонсира Шопов.

Едни от най-належащите проблеми за разрешаване пред Пловдивската опера е ремонтът на Концертна зала, който е изцяло в ръцете на Министерството на културата, както и преместването на оркестъра – за репетиции и концерти, в Тютюневото градче.

Пожелавам на пловдивската публика да присъства на по-непопулярни и експериментаторски представления, каза Никола Шопов. Такъв спектакъл, чиято премиера е утре вечер, е „Катерина Измайлова” от Шостакович – историята за руската лейди Макбет. Постановката е дело на Вера Немирова - един от най-успешните български оперни режисьори в Европа, а диригент е маестро Диан Чобанов.

Цялото интервю чуйте в приложеното аудио.