Николай Ненчев в студиото на Дарик
Николай Ненчев в студиото на Дарик / снимки: Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Николай Ненчев
93063
Николай Ненчев
  • Николай Ненчев
Само национална кауза може да обедини дясното пространство и избирателите, а тя е да останем да живеем в демократична държава, която е част от ЕС и НАТО.  В тази връзка съм изумен от изявлението на водача на БСП в Пловдив проф. Иво Христов, според когото България трябва да напусне Европейския съюз и Алианса, каза в интервю за ДАРИК водачът на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ за Пловдив-град Николай Ненчев.
 
По думите му предимството на Реформаторския блок пред останалите по-малки десни формации на тези извънредни парламентарни избори е в това, че е последователен и с политика на приемственост, твърдо за европейска и атлантическа интеграция, за свободен дух в демократична България.
 
След изборите ще учредим Инициативен комитет, който ще настоява Пловдив да се превърне във втори център по време на председателството на България в ЕС, допълни бившият министър на отбраната. Ползите ще бъдат няколко: това е изключително добра реклама за града, потенциал за развитие на дребния и средния бизнес, разработването на няколко администрации в областта на екологията, икономиката, агробизнеса, хранителната промишленост, културата и спорта. Пловдив е много подходящо място за тези дейности, заяви Ненчев.


 
Много силно се надявам България да има ново дясно правителство, другата алтернатива е страната ни да изпадне в тежка политическа криза, категоричен бе лидерът на БЗНС. По думите му когато БСП са идвали на власт, винаги са били изгонвани с камъни. Аз лично съм участвал в 8 протеста. Евентуална управленческа коалиция межуд БСП и ДПС пак би довела до абсолютна политическа криза и регрес в страната, заяви ексминистърът.
 
Участвах в абсолютно толерантна предизборна кампания, в която бяха изнасяни рецитали по стихове на възрожденски поети, слушаше се българска музика, въобще една кампания „ЗА“ възраждане на истинския български патриотизъм, а не онзи, който гледаме от телевизионните камери. Чувствам се много по-мотивиран, отколкото в началото на кампанията и съм изключително зареден от срещите си с пловдивчани, каза още Николай Ненчев.
 
Пловдив може да бъде изключително добър пример за България – тук има дух, история и толерантно съжителство на много етноси, убеден е водачът на Реформаторите в Пловдив-град. 

Чуйте цялото интервю от прикаченото аудио