/ netinfo

55-годишен човек от пазарджишкото село Варвара открил обявената за издирване в началото на този месец Цвета Боерикова, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. 84-годишната жена е в добро общо състояние въпреки десетдневното скитане извън дома си.

Полицията предприе издирването ѝ след сигнал от разтревожената ѝ дъщеря, която съобщила, че майка ѝ страда от деменция и лесно се дезориентира.

Криминалисти от Районното управление незабавно обявили жената за местно издирване и с нейното описание били запознати дежурните автопатрули, полицейските и младши-полицейските инспектори. След няколко дни безуспешно търсене полицаите и най-вече близките започнали съвсем основателно да се притесняват.

До момента, когато съдбата не им поднесла добрата новина. В събота Илко Петракиев, благодарение на когото бабата е спасена, тръгнал да нагледа конете си, пуснати на свободна паша край село Варвара. Изведнъж дочул едва доловим женски глас. Действал бързо, претърсил района и открил баба Цвета паднала в една вада насред гъсти храсти малини, къпини и шипки.

Веднага звъннал на 112. На мястото се отзовали полицейски екипи и линейка. Бабата е закарана за преглед в Областната болница и след като е установено, че е добре, е предадена на близките й. От полицията изказват специални благодарности на Илко Петракиев за човешкото отношение, спасило живота на възрастната жена.