Мариана Стракова и Кирил Кирилов в студиото на Дарик
Мариана Стракова и Кирил Кирилов в студиото на Дарик / фото: Петър Тодоров
Утре отбелязваме Международния ден на йога
ПРОМЯНАТА 23-06-17
94022
ПРОМЯНАТА 23-06-17
  • ПРОМЯНАТА 23-06-17
Загуби, трудности, препятствия в живота – познати преживявания и състояния за всеки.  

Защо съдбата ни изправя пред тях? Какъв е техният смисъл?

Ние избираме дали да страдаме твърде дълго заради появата им (и да се натоварваме с негативни емоции) или да ги приемем като предизвикателство, урок и опитност.

Как да постигаме вътрешен баланс и спокойствие в подобни ситуации?

Преподавателят по йога и духовни практики Марияна Стракова отговори така: Трябва да се вслушаме какви са нашите мантри, какво звучи в главите ни; какви послания отправяме чрез мислите си. Нека заменим негативните мантри „Нищо не ми се получава като хората!“, „Все на мен ми се случват такива неща!“, „Много съм дебела!“ с нови позитивни утвърждения като „Всичко е наред!“, „Всеки ден се чувствам все по-добре!“ и „Денят ще ме изненада с нещо хубаво!“. Стракова допълни, че е добре всеки да провери какво вибрира в главата му и ако се налага, да смени „записа“.

За трети пореден път държавите по света ще отбележат Международния ден на йога. Тази година официалното празнуване ще се състои утре, когато 27 населени места в страната се обединяват и единно представят най-добрите учители по йога. Те ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани от древната наука, уточни Марияна Стракова.

В Пловдив честването започва от 7:00 часа в Цар-Симеоновата градина, където ще се състои традиционната открита практика – Поздрав към Слънцето. Програмата продължава с официално откриване на събитието от 10:00 часа в Пловдивския културен институт и богато разнообразие от безплатни лекции и практики до 20:30 часа. 

Чуйте цялото интервю от приложеното аудио.