Ново мобилно приложение 
Ново мобилно приложение  / netinfo
Финалното събитие по проекта „mRIDGE“ ще състои от 09.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Проектът е съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия. Събитието ще се проведе със специалното участие на зам.-кмета Стефан Стоянов и проф. д-р Невена Милева, зам.-ректор към ПУ „Паисий Хилендарски“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с пилотните експерименти по проекта, реализирани от страна на международните партньори през изминалите две години и постигнатите резултати. Ще бъдат представени най-новите подходи на преподаване с помощта на мобилни ресурси и устройства (дигитално съдържание с т.нар. „добавена реалност“) с цел подобряване на образователните условия за учениците със специални нужди и в неравностойно положение.

Експерименталните занятия с ученици от различни възрастови групи са демонстрирали, че учащите са много по-заинтересовани от учебните занятия, вследствие употребата на мобилни устройства и приложения в часовете по съответните предмети; организаторите отчитат сериозно нарастване на интереса им към информацията, представяна по време на обучението; значително се е подобрило възприятието им за основни знания, както и процесите на пренос и надграждане на знания и извеждането на заключения, свързани с учебния процес.

Според работния екип проектът дава уникален шанс за демонстриране на възможностите на новите технологии за решаване на проблеми в образованието, които не намират своя отговор другаде. Проектът се координира от ПУ „Паисий Хилендарски“, в партньорство с община Пловдив и университети и училища от Испания, Англия, Румъния и България.