С постъпката си двамата влюбени се надяват повече млади двойки да последват примера им
Младо семейство от Карлово реши да даде добър пример и да дари парите, събрани от букети за сватбата им, на болно дете, съобщава NOVA.

Младоженци дариха апаратура на болницата във Велико Търново (ВИДЕО)

Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Младоженците се надяват повече млади двойки да последват примера им.

Двамата млади са взели решение да направят добро в първия ден, в който официално са съпруг и съпруга. Преди сватбата те отправят призив към своите гости - да дарят пари, вместо да им купуват цветя.

„Вместо да ни дадат букети, оставихме кутия на сватбата. Всяко семейство отделя пари за цветя, а тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба, след това ще ги оставим и след една седмица ще ги изхвърлим”, сподели Петко Томанов.

Младоженци с благородна кауза

„Целта ни е повече хора да ни последват”, допълни Мирослава Томанова. Дни след сватбата младото семейство дарява събраната сума за нуждите на момче, което страда от церебрална парализа.

„Трудно е от емоционална гледна точка, защото майката изживява много тежко едно такова нещо, което се случва. Трудно е дори и от финансовата страна на въпроса”, разказва майката на болното дете Маргарита Миндова.

Маргарита и синът й Николай живеят с около 600 лева на месец. Хора като младото семейство Томанови вдъхват надежда и вяра в доброто. „Значи младите хора може да са забързани, може да са жизнени и т.н. но те явно обръщат внимание и на това - да виждат около себе си какво се случва”, допълва Маргарита.

Младоженци дариха сватбени подаръци на център за деца

Петко и Мирослава се надяват повече млади хора да последват техния пример. „Трябва повече да се оглеждаш около себе си, отколкото вътре в себе си, да мислиш само за себе си, защото има наистина неща, които трябва да се направят и е необходимост да помогнеш на друг”, посочи Мирослава.

„Да се развие и да стане една прекрасна инициатива. Според мен това би подобрило и самите млади хора. Би ги направило повече човеци, защото има много насилие в този свят и го виждаме всеки Божи ден”, каза Маргарита.
nova.bg