/ Пресцентър, МРРБ
Ремонтът на деформираната активна лента на магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас ще започне до началото на ноември, ако времето позволи, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който инспектира реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград.
 
Предвижда се дейностите по 17-километровия участък да бъдат изпълнени в срок от три седмици, при въвеждане на временна организация на движение. Очакваната стойност на предвидените за строителни дейности по трасето е 4,5 млн. лева.
 
Нанков отбеляза, че има огромен напредък по рехабитилитацията на пътя между Пловдив и Асеновград. Очаква се реконструкция на отсечката да приключи до края на 2018 г.
 
По думите на министъра, броят на кръговите движения, които трябва да се изградят, е спорен. Три са безспорните - при Асеновград, на летището и при околовръстното шосе на Пловдив, което в последствие ще прерасне в пътен възел, подчерта той.
 
Останалите ще бъдат коментирани с областния управител Здравко Димитров и кметовете на база анализ на трафика. Цената на допълнителните съоръжения ще зависи от проектните им характеристики. За изграждането им ще е необходимо и отчуждаване на частни терени. По думите на губернатора на Пловдив, процедурите за тях вече са в ход.
 
Николай Нанков се включи и в храмовия празник на Мулдавския манастир "Св. Петка". Литургията по случай Петковден бе отслужена от Пловдивския митрополит Николай. 700 000 лв. е индикативната стойност за изграждане на водопровод за манастира.