Милчо Левиев и Вики Алмазиду на Лятната академия в Широка лъка
Милчо Левиев и Вики Алмазиду на Лятната академия в Широка лъка / netinfo
В родопското село Широка лъка започна лятната академия за изкуства „Огънят на Орфей”. До края на август в майсторските класове на водещи преподаватели и специалисти по пиано, фолклор, гайда, съвременни музикални стилове и изобразително изкуство се обучават над 80 наши и чужди представители. В заключителната част на академията ще бъдат представени постиженията на участниците, като в проявата ще вземат участие Вики Алмазиду, Милчо Левиев, преподавателят по пиано от Московската консерватория Татяна Левитина и още много творци от страната и чужбина.


Най-малките участници са на 7 години, горна възрастова граница няма, защото според организаторите за изкуството няма бариери. Академията се провежда под патронажа на Министерството на културата и с подкрепата на общините Пловдив и Смолян и музикалното училище в Широка лъка.


Организаторите на форума от “Орфей Уелнес клуб” разработват и проект “Международна сцена на младите таланти”, чиято цел ще е укрепването на сътрудничеството в областта на културата между Пловдив и Смолян. Проектът ще открива таланти от цял свят на сцени в двата града, като финансиране за него ще се търси от европейските институции.